Om dirigenten

Andrea ved orgelet

Andrea Maini

Andrea Maini (født 1979 i Bologna, Italia) har utdanning fra Università degli Studi di Bologna (1998-2003) med hovedfagsavhandling om forholdet  mellom nordtyske folketoner og den eldre Edda. Han har studert orgel med Gian Paolo Bovina (Conservatorio G.B.Martini, Bologna) og Marco Arlotti (Conservatorio G.Rossini, Pesaro) i Italia og med Manfred Dümmlein (Bamberg/Regensburg og kantor i Erlöserkirche, Bamberg, Tyskland).

Ved kirkemusikk-skolen Organisti per la liturgia, Bologna har han studert orgelimprovisasjon og hymnologi med Arlotti og fikk diplom i 2001. Han har vært en aktiv deltaker på diverse masterklasser med bl.a. Theo Fluri (Luzern), Francesco Tasini, Wladimir Matesic og seminarer ved Jon Laukvik, Hans Fagius, kurs med Ian Richards og Trond Kverno.

Andrea er spesielt interessert i fransk barokk, bl.a. i Nicolas de Grigny, G.G. Nivers og i nåtidsmusikk, bl.a. i Jehan Alain og Edison Denisov.

Han er elev i cembalo og continuospill hos Francesco Cera (Roma). Han har vært aktiv deltaker i kurs med Kjetil Haugsand (Ringve) Christian Kjos (Oslo), og Hans Knut Sveen (Grieg Akademiet).

Han flytta til Norge i 2003 og begynte som kantor i Fjære kirke i 2004.

Han har konsertert både som organist og cembalist sammen med fiolinisten Lars Audun Hadland i Kristiansand, Kragerø, Ås og i Italia, Tyskland og Danmark. Han var akkompagnatør til jentekoret Benedictus fra Kristiansand på korturneen i Italia i 2009.

Han arrangerte Fjærefestspillene fra 2005 til 2007 med barokk i møte med norske folketoner. Festspillene har seinare blitt profilert som St.Ragnvaldsdagene som artistisk samarbeid med Orknøyene som t.d. festivalen i fjor.

Han etablerte Fjære kammerkor i 2006.

Han arbeider med et oversettelsesprosjekt: innledning til håndboka i orgelspill ”Il Transilvano” (1593-1609) av Girolamo Diruta.

Han startet det profesjonelle Sankt Ragnvald solistensemble  i 2011 med hovedvekt på den italienske komponisten Carlo Gesualdo.